Voorwaarden

Als je interesse hebt in een kitten kun je, het liefst  via mijn mailadres, wilmasikkema74@gmail.com, contact met me opnemen. Ik vind het leuk als er in deze mail al wat meer informatie staat over jezelf, je gezinssituatie, eventuele ervaring met poezen en waarom je een kitten zoekt.

Gezondheid en en een lief karakter van beide ouderdieren staan voorop! Beide ouderdieren zijn dan ook negatief getest op HCM (erfelijke hartziekte), PKD (erfelijke nierziekte), FeLV (Virale Kattenleukemie) en FIV (Kattenaids).

Het kitten verlaat het nest met een Neocat stamboom, een dierenpaspoort met inentingsbewijs en gezondheidsverklaring. Ook is het kitten al gechipt. Het kitten is bij vertrek drie maal ontwormd, op de leeftijd van 9 en 12 weken ingeënt tegen katten- en niesziekte  en vrij van parasieten. Het kitten is door de dierenarts volledig onderzocht en gezond verklaard. Ik werk met een koopovereenkomst. Deze kun je altijd bij mij opvragen.
Wanneer het kitten 14 weken oud is, mag het verhuizen naar het nieuwe baasje.  Het kitten wordt in principe gecastreerd/gesteriliseerd verkocht. Daar hoef je dus niet meer naar om te kijken. De prijs daarvan komt nog bovenop de verkoopprijs maar bedraagt nooit meer dan 100 euro.

Wanneer het kitten mijn huis verlaat krijg je een maand gratis verzekering bij Figo (voorheen Petplan) mee, zonder verdere verplichting . Het kitten is direct vanaf de verhuizing verzekerd.

“Ja, maar we willen maar 1 kitten.
“Nee, we hebben geen andere kat, maar we vinden eentje wel genoeg.”
Tsja, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Waarom? Niet om dwars te liggen, niet omdat ik  zoveel mogelijk kittens tegelijk wil plaatsen. Ik heb maar één reden: het belang van het kitten. Dat staat bij mij altijd voorop.
Ik hoor het je al zeggen: “Ja maar hij krijgt volop aandacht van ons hoor!”  Ongetwijfeld. Maar het is niet genoeg.Je bent een mens en kunt nooit een ander kitten vervangen. Kittens spelen met elkaar, rennen achter elkaar aan, stoeien, meppen en bijten elkaar, slapen in elkaars pootjes en wassen elkaar.
Ze leren elkaar sociaal te zijn, te delen en ze leren elkaars grenzen. Dat gebeurt allemaal spelenderwijs. Zij kunnen dat onderling veel beter dan dat wij dat zullen kunnen. Bron ©Stichting Poezensnuitjes

Daarom neem ik alleen aanvragen in behandeling van mensen die al een kat in huis hebben (hoeft geen raskat te zijn) of twee kittens willen.

Het kitten mag niet vrij buiten lopen. Een goed afgezette tuin, balkon of buitenren is natuurlijk geen probleem!

In de 3 maanden dat het kitten bij mij woont, houd ik je via een fotoalbum op google (de link krijg je via de mail) op de hoogte met verhaaltjes en foto’s en natuurlijk ben je welkom om jouw aanstaande huisgenootje te bezoeken!

Als het kitten eenmaal bij jou woont, vind ik het erg leuk om af en toe eens iets te horen en foto’s te ontvangen!

Een Brits Korthaar kitten kost op dit moment 925 euro (voor fokkers gelden andere prijzen). Wanneer de ontmoeting, als het kitten acht weken is, voor alle partijen geslaagd is en je het kitten van je keuze wilt reserveren, vraag ik een aanbetaling van € 200,-. Na deze aanbetaling is het kitten definitief voor jou besproken!

Voor meer informatie kun me altijd mailen!